Met toegangscontrole kunt u zelf bepalen wie er wanneer in uw bedrijf toegang heeft, dit is een belangrijk onderdeel voor de beveiliging van uw bedrijf. Ook hier komen telkens weer mogelijkheden, tegenwoordig kunt u al vanaf één locatie, honderden deuren bedien. Maar ook de automatische toegangscontroles zijn steeds geavanceerder.

Bij traditionele sleutelsystemen heeft men vaak grote bossen sleutels voor de toegang van gebouwen, maar stel u voor hoeveel sloten er vervangen zouden moeten worden als u de sleutelbos verliest. De kosten hiervan kunnen zeer hoog oplopen. Met een toegangscontrolesysteem ontvangt elk personeelslid of bezoeker een speciale kaart of "tag om toegang te krijgen bij een deur, poort of slagboom. Ze hoeven alleen hun pas of tag bij de lezer te houden en de toegang wordt verleend of ontzegd, afhankelijk van wat hen is toegewezen. Bij verlies van de pas of tag hoeven er geen sloten te worden vervangen. Enkele simpele muisklikken en de betreffende pas of tag is ongeldig en vormt geen gevaar meer. Hierdoor bent u er altijd van verzekerd dat uw gebouw is beveiligd en dat is iets wat niet haalbaar is met een gewoon slot- en sleutelsysteem.

BCT werkt onder andere met Paxton toegangscontrolesystemen, de marktleider in toegangscontrole. Paxton concentreert zich op het ontwikkelen van systemen en producten voor specifieke doeleinden. Hierdoor zijn ze betrouwbaar, modern en eenvoudig in het gebruik.

Bekijk ook eens de informatieve filmpjes van Paxton.